A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világ színházi életének meghatározó alkotóinak előadásai láthatók.


Színházi, tánc-, báb- és utcaszínházi előadások, összesen több mint háromszáz program várja az érdeklődőket április 1. és július 1. között.

A 2023-as év többszörösen kiemelt éve Veszprémnek, a művészet és a kultúra a város szinte minden helyszínén megjelenik.
A színházművészet is fókuszba kerül a 10. Színházi Olimpia eseményei által. A magyarországi bábszínházak példaértékű együttműködéssel alakították ki szakmai koncepciójukat, melynek segítségével teljes hazai összefogással hozzák el Magyarországra a bábművészet legszínvonalasabb alkotóit, produkcióit.
A veszprémi Kabóca Bábszínház az összefogás egyik vezető színházaként látja vendégül a világhírű bábjátékos Yeung Faït, a Nagyváradi Liliput Bábszínházat, de több hazai és külföldi fellépő is gazdagítja majd a színes programkínálatot.

A 10. Színházi Olimpia keretén belül valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó.

Bábművészeti Világtalálkozó:
A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi művészeti véráramba. Kilépjünk a gyerekprogram kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutathassuk itthon, hogy a bábszínház minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő előadóművészeti műfaj.  

A Bábművészeti Világtalálkozón 53 külföldi társulat, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat vesz részt.

11 workshop3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

A Kabóca Bábszínház 14 külföldi, 4 határon túli és 12 magyar társulatot lát vendégül az Olimpiai programok keretében.