A város, mint otthon és óriási játszótér

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program
Pénzügyminisztérium Regionális
Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága
Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva

A kedvezményezett neve: Kabóca Bábszínház
A projekt címe: A város, mint otthon és óriási játszótér (Kulturális-művészeti kapacitások fejlesztése a Kabóca Bábszínházban)

A szerződött támogatás összege: 15.000.000.- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.10.30
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01214

A Kabóca Bábszínház nagy örömmel kezdi meg A város, mint otthon és óriási játszótér programját, amely projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A színház egy összművészeti pályázatot ír ki, amelyben 4 és 12 év közötti gyerekektől kérdezi meg, hogy számukra mit jelent az otthonuk. A beérkezett pályaművekből 2022 év elején felkért művészekkel egy interaktív kiállítást rendeznek a szervezők, amelyben egy innovatív városképet ismerhetünk majd meg, hiszen a kiállítás alkotói maguk a veszprémi gyerekek lesznek. Továbbá a beérkezett pályaművek felhasználásával egy előadást hozunk létre a legkisebb nézőknek.

Infrastrukturális beruházás keretében játékterek bővítése és egy mobilszínpad beszerzése tartozik még pályázatunkba, amelyek segítségével valóban óriási játszótérré tudjuk varázsolni Veszprém városát.