Piroska és a farkas
Bemutató:2020.02.24 | Műsoridő: 50 Perc 4+

  Ím, itt láthatják ama órjásra növekedett legendát, amelyben elbeszélődik, miként támadt védtelen süldőlányra egy felpüffedt önérzetű vadállat, akit (s a hozzá hasonlókat) mindeg is elő kell állítani megtorlásra, hogy történetükből okulva gyermekeink megértsék, hogy a farkas nem játék, ha hízeleg, akkor se. S hogy az intés kellő mértékben fülekbe másszék, zenei kísérettel követjük Piroska veszedelmes útját egész a boldog végkifejletig.

  Piroska és a farkas történetét alighanem mindenki ismeri, ám a Kabóca Bábszínház legújabb előadása mégis különleges produkció. Műfaját tekintve „operilla” – a kifejezés Bartal Kiss Rita rendező nyelvi leleménye, operácskát vagy kis operát jelent. Az előadás egyik fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a zenés műfajt a gyerekközönséghez. Az előadás librettójának szerzője Szabó Attila, zeneszerzője Rab Viki, látványtervezője az illusztrátorként ismert Rofusz Kinga.

  Bartal Kiss Rita sokoldalú bábszínházi alkotó, a Kabóca Bábszínház nézői már több ízben találkozhattak a munkáival. Ő jegyzi tervezőként a Gréta, a Malac és Liba, illetve A kismalac meg a farkasok című előadásokat, rendezőként a kamaszoknak szóló Rómeó és Júliát, az Otthon című babaszínházi előadásban pedig tervezőként és rendezőként egyaránt közreműködött. 

  Író: Szabó Attila

  Tervező: Rofusz Kinga

  Zeneszerző: Rab Viki

  Rendező: Bartal Kiss Rita

   

   

  Játsszák:

                                Benkő Zsuzsanna

                                Markó-Valentyik Anna mv.

                                Mészáros Ágoston Jakab