Mert a báb nem korosztály, hanem műfaj!

 

A Kabóca Bábszínház büszkén jelenti be, hogy januárban elindul felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozata. Fontos missziónknak tartjuk, hogy a bábszínház műfaja ne korlátozódjon csupán a gyerekek szórakoztatására. Szeretnénk kitörni a skatulyából, miszerint egy bábelőadás csak és kizárólag pedagógiai célzatú, gyerekeknek szóló produkció lehet. Hiszen a báb műfaja sokkal mélyebb, gazdagabb dimenziókat hordoz minden korosztály számára, a csecsemőktől kezdve az óvodásokon, iskolásokon és kamaszokon át egészen a szépkorúakig. Felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozatunkkal az a célunk, hogy kinyissuk színházunk kapuit minden korosztály előtt, és bemutassuk a báb műfajának sokszínűségét.

 

Sorozatunk első darabja, az Alaine - Ideje a meghalásnak január 29-én este 7 órakor debütál. Az előadásban Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai hallhatók - valamint egy különleges művészi forma a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, a Junior Prima-díjas Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában. A többszörösen díjnyertes monodráma nem csupán bábjáték – sokkal inkább mélyreható, érzelmekkel teli történet, amely mindenkit beszippant és magával ragad. Az előadás rendező-koreográfusa a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész Ladányi Andrea, aki a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, és maga is ezer szállal kötődik Veszprém városához. Az előadást beszélgetés követi, melynek meghívott vendégei: Boldizsár Ildikó József Attila-díjas író, szerkesztő, meseterapeuta, valamint Dr. Takáts István plébános, teológus, általános érseki helynök.

 

2024 januárjától minden hónap utolsó hétfőjén este 7 órakor egyedi és különleges bábelőadásokkal várjuk felnőtt nézőinket. Többek  között színházunkba érkezik még a Mikszáth Kálmán novellái nyomán készült A fekete kakas (Fabók Mancsi Bábszínháza), illetve a Magamura Alkotóműhely Johannes Doktor Faust - avagy borzadályos komédia ördögökkel című marionett-játéka - és még sok minden más. Bízunk benne, hogy ezekkel a különleges előadásokkal sikerül meggyőzni a közönséget arról, hogy a bábszínház nem korosztály, hanem műfaj.

 

Az előadásokra szóló jegyek és bérletek elérhetők a Kabóca Bábszínház honlapján és jegypénztárában!