Állami kitüntetést kapott a nemzeti ünnep alkalmából Kerekes Péter, a Kabóca Bábszínház báb- és díszletkészítője

Kerekes Péter, a veszprémi Kabóca Bábszínház műhelyvezetője a bábszínházi műhelymunkák, a bábkészítés és bábmechanika területén végzett több mint két évtizedes alázatos, példaértékű szakmai munkája elismeréseként 2024. augusztus 16-án Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a Pesti Vigadóban.

Kerekes Péter báb- és díszletkészítő az alapítás évétől, 2001 óta tagja a veszprémi Kabóca Bábszínház társulatának, mintegy 15 éve műhelyvezetőként segíti a színház munkáját. Nagy szaktudással rendelkező, kreatív, alázatos szakember, akinek a bábszínházi tevékenység nem a munkája: a hivatása. Több mint két évtized alatt közel 130 előadás létrehozásában közreműködött – ez mintegy másfélezer díszletelem és hasonló számú bábfigura elkészítését jelenti. Munkájában nemcsak pontosan végrehajtja a tervezők utasításait, de hatalmas tapasztalatának, nyitottságának és empátiájának köszönhetően a művészek alkotótársává is válik. Figuráit öröm átlelkesíteni, életre kelteni.

Ugyanakkor nemcsak kiemelkedő szaktudása emeli a veszprémi bábszínház legfontosabb tagjai közé Kerekes Pétert. Kétévtizedes báb- és díszletkészítői tapasztalata mellé csaknem hatévtizedes bölcsesség is társul. Csendes, rendszerint háttérben meghúzódó alakja, konfliktusokat kibékíteni képes, szintetizáló hajlama, saját érdekeit a társulatéi mögé helyező személyisége nemcsak szakemberként, hanem emberként is példaképül emeli minden munkatársa számára.

Kerekes Péternek nagy szeretettel gratulál a Kabóca Bábszínház egész társulata!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!