Dialóg – Kulturális beszélgetéssorozat Krámer Györggyel a Kabóca Bábszínházban

2024-ben folytatódik Veszprém egyik különleges kulturális eseménye, a Krámer György által indított beszélgetéssorozat, ezúttal Dialóg címmel a Kabóca Bábszínházban.

Krámer György, a város ikonikus táncos-koreográfusa, közéleti szereplései és művészi munkái révén meghatározó alakja Veszprém kulturális életének. Beszélgetéssorozatát évekig moderálta a néhai Utas és Holdvilág Antikváriumban, ahol miniszterekkel, polgármesterekkel, pedagógusokkal és más kiemelkedő személyiségekkel folytatott mély, gondolatébresztő párbeszédeket.

Az új helyszín és címváltás a közönség aktív bevonását célozza: minden eseményen egy diáknagykövet is helyet kap, aki saját generációja szempontjából tesz fel kérdéseket a meghívott vendégeknek. A sorozat fő témái a fenntarthatóság, környezetvédelem és alternatív oktatási lehetőségek. Az első alkalom meghívott vendége Dr. Gelencsér András levegőkémikus, az MTA levelező tagja.

Az esemény célja, hogy teret adjon a közönség és a szakértők közötti aktív párbeszédnek, így minden alkalommal izgalmas és aktuális kérdésekkel találkozhatnak a résztvevők.

4+

Szélkötő Kalamona - BEMUTATÓ 2024.10.19. - 16:00

Amikor a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adta a lányát Kalamonának, az fogta magát, és a Szelet megkötötte. És az egész ország-világban nem találtatott egyetlen teremtmény, aki a Szelet megszabadítsa. Csak a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, a Rontó – akinek életében nem sikerült még soha semmi – vállalkozott, hogy vadkanokon, ördögökön meg varázsos asszonyokon keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott a Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, s hogy a megkötött szelet eloldja.

BŐVEBBEN

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!