Folytatódik felnőtteknek szóló előadás-sorozatunk, immáron nem csak vendégelőadásokkal!

A Kabóca Bábszínház tavalyi évadban sikeresen elindította felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozatát. Minden hónap utolsó hétfőjén vártuk nézőinket különböző témájú, olykor szórakoztató, olykor komolyabb hangvételű előadásokkal. A nagy sikernek köszönhetően idén is folytatódik a sorozat, immáron nem csak vendég előadásokkal.

Első alkalommal a Múzeumok Éjszakáján bemutatásra került Táncoló Festmények 1. A. Tóth Sándor című produkciónkat visszük színpadra, mely az Európa-szerte híres, veszprémi kötődésű festőművész munkásságát dolgozza fel. 

Ezt követően októberben az “édes hazám” című versszínházi előadást tekinthetik meg a nézők. A kortárs magyar költők közéleti verseiből összeállított előadást tavaly mutatta be a társulat, Kocsis Pál Jászai Mari-díjas művészeti vezetőnk rendezésében. “Az előadás egyik fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a verseket, és közös gondolkodásra hívja őket a hazájukhoz való viszonyról. Többek között Erdős Virág, Szálinger Balázs, Nádasdy Ádám, Csoóri Sándor, Petri György és Kányádi Sándor egy-egy verse is elhangzik az előadásban. Bár a költők közül néhányan már nincsenek közöttünk, gondolataik ma is relevánsak és húsba vágóak.” –  mesélte az előadásról Kocsis Pál.

Novemberben folytatjuk egy monodrámával. Legújabb társulati tagunk, Czéh Dániel előadásában láthatják majd a Szókratész védőbeszéde című előadást, melyet a Pécsi Tudományi Egyetem, Janus Egyetemi Színházban mutattak be idén tavasszal. 

A naptári év utolsó előtti napján, december 30-án pedig egy igazi vásári bohóctréfára invitálunk meg mindenkit. A kisgömböc című előadás egyik legismertebb népmesénk alapján, gyerekek és szüleik okulására és szórakozására egyaránt ajánljuk, szintén Czéh Dániel előadásában.

Az előadásokra szóló jegyek és bérletek elérhetők a Kabóca Bábszínház honlapján és jegypénztárában!

4+

A tenger ünnepe - BEMUTATÓ 2024.10.26. - 16:00

Mama Legba a brazil tengerparton a Tenger Ünnepére készülődik, ám kiderül, hogy zenész kollégái elfeledkeztek a szertartásról. A pimasz Gugától kér segítséget, hogy ritmusos szamba dallamok kíséretében elmesélhesse Oludumare történetét, amelyben az állatok megtanítják zenélni az emberiséget. Ám Guga mindenki orra alá borsot tör, mikor a gyermek majmocskák segítségével ellopja a hangszereket, és a majomzenekarral éktelen ricsajba kezd. Gyertek velünk és szerezzétek vissza a hangszereket, hogy elénekelhessük közösen az égi muzsikát!

BŐVEBBEN

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!