Francia vendégelőadás a Kabóca Bábszínházban!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Franciaországból érkező Toutito Teatro ismét ellátogat hozzánk Anyám szoknyáiban “Dans les jupes de ma mère” – című babaszínházi előadásukkal szeptember 19-én!

Ixchel Cuadros és Sandrine Nobileau 1999-ben ismerkedtek meg a limoges-i Académie-Ecole supérieure de théâtre du CDN-ben. A két művész a Théâtre des Ailes-ban találkozott Baladincz Ádámmal. 2007-ben egy közös művészeti projekt keretében ismét összefutottak Alsó-Normandiában, és ekkor kezdték el közös munkájukat a családi közönség felé irányítani. Ezzel párhuzamosan egy olyan vizuális és gesztusszínházi formát alakítottak ki, amelyben a művészeti ágak közötti átjárhatóság vált meghatározóvá. A Toutito Teatro társulat előadásaiban elmosódnak a határok a mozgásszínház, a tánc, valamint a tárgy- és anyagszínház között.

A társulat korábban már részt vett a minden évben megrendezésre kerülő Kabóciádé Családi Fesztiválon.

4+

Szélkötő Kalamona - BEMUTATÓ 2024.10.19. - 16:00

Amikor a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adta a lányát Kalamonának, az fogta magát, és a Szelet megkötötte. És az egész ország-világban nem találtatott egyetlen teremtmény, aki a Szelet megszabadítsa. Csak a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, a Rontó – akinek életében nem sikerült még soha semmi – vállalkozott, hogy vadkanokon, ördögökön meg varázsos asszonyokon keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott a Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, s hogy a megkötött szelet eloldja.

BŐVEBBEN

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!