Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán

- a "Piroska és a Farkas" című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.

"Piroska és a Farkas" történetét mindenki jól ismeri - ám a klasszikus mesét Szabó Attila író ezúttal operalibrettóvá formálta át. “Arra törekedtem, hogy megmaradjon az eredeti történet drámaisága, de számos elem (például a játékosság és a humor) segít ezt felülírni. Olyan nyelvet próbáltunk találni az előadáshoz, amiben megvan az általános mesebeli jelen idő, de nyomokban kortárs hangulatot idéz – ez nem csak a zeneiségben, hanem a bábhasználatban is tetten érhető. “- mondta a szerző. 

Ez egy ősbemutató lesz, mert az operillát, mint műfajt, a rendező, Bartal Kiss Rita találta ki és éppen emiatt még nincs konkrét meghatározása. - árulta el Rab Viki, az előadás zeneszerzője. Az “operilla” egyedi módon keveri az opera és a bábjáték elemeit, különleges élményt kínálva ezzel a nézőknek. Ilyen munkát még sosem csináltam, hogy az elejétől a végéig egy összefüggő zenei mű az egész előadás. Nagyon aprólékos és egyben nagyon izgalmas feladat. - tette hozzá a zeneszerző. 

Az előadás egyik kiemelten fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a zenés színházi műfajt a gyerekekhez. A "Piroska és a Farkas" című előadást négy éves kortól ajánljuk, de felső korhatár nincs: aki szereti a meséket és a zenét, annak életkortól függetlenül maradandó élményben lesz része. Az előadás rendezője a Blattner Géza-díjas Bartal Kiss Rita, látványtervezője Rofusz Kinga. Az előadásban Benkő Zsuzsannát, a Kabóca Bábszínház bábművészét, Matola Norbertet, a Griff Bábszínház bábművészét és Markó-Valentyik Anna Junior Prima-díjas vendégművészt láthatja majd a közönség. 

Az előadás a veszprémi Kabóca Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciójaként jött létre.

Mindenkit sok szeretettel várunk ezen a kuriózumnak számító, zenés bábszínházi előadáson! 

Jegyek már kaphatók a Kabóca Bábszínház honlapján és jegypénztárában.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!