Múzeumok éjszakája a Kabóca Bábszínházban!

Idén a Kabóca Bábszínház is csatlakozik a 2024. június 22-én, Veszprémben megrendezendő Múzeumok Éjszakája – Múzéj 2024 programsorozathoz. Egyetlen jeggyel a város 7 kulturális intézményében több tucat program lesz látogatható - ezúttal a megszokott nyitvatartási időn túl is. Lássuk, milyen izgalmas programokon vehetnek részt a látogatók június 22-én a Kabóca Bábszínházban:

17 órától 20 óráig közösségi festészeti akció lesz gyerekeknek és felnőtteknek Tarczy Istvánnal.
Tarczy István festőművész 1971-ben született Várpalotán, Balatonalmádiban lakik. 1997 és 2002 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója volt, festő valamint vizuális nevelés, művészettörténet és művészeti-rajz tanári szakon.
Közösségi festészeti akciója során a résztvevők interaktív módon, közösen hoznak létre egy műalkotást, ezzel belekóstolva az önfeledt, szabad és játékos alkotás örömeibe.

18 órától Györgydeák György képzőművész kiállítását Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitja meg.
Györgydeák György (1958-2008) Veszprém megye, illetve a város egyik legjelentősebb képzőművésze. Szabadúszóként képzőművészeti ismereteire magánúton tett szert. Megye- és országszerte, és a határokon túl is tucatnyi kiállítása tartott, rajzait, grafikáit az Élet és Irodalom, a Magyar Napló, a Valóság és a Magyar Hírlap is rendszeresen közölte. Közel három évtizedig készített rajzokat, valamint a legkülönbözőbb anyagokból (gipsz, papír, agyag, fa, textil, homok, tempera, nád stb.) furcsa szobrokat, bábokat, amelyeket „bübük”-nek hívott.
A Kabóca Bábszínházba látogatók a megnyitót követően három exkluzív tárlatvezetésen is részt vehetnek a Györgydeák György kiállításon: 20 órától Hegyeshalmi László, festőművész; 21 órától Mészáros Zoltán fesztiváligazgató, kulturális menedzser; 23 órától pedig Kő Boldizsár látványtervező, képzőművész kalauzolja majd őket végig a tárlaton.

A Kabóca Bábszínház 2024-ben indítja el Táncoló festmények című előadás-sorozatát. A bábszínház szintetizáló műfaj az előadó- és alkotóművészetek határán, lehetőséget ad tehát a különféle művészeti ágak, nézőpontok és gondolkodásmódok találkozására. A sorozat első része A. Tóth Sándor festőművész képeiből inspirálódik.
A Táncoló festmények 1. – A. Tóth Sándor zeneszerzője Bartók Béla és a Máté Péter-díjas Borlai Gergő. A produkcióban szereplő videóinstalláció a Munkácsy Mihály-díjas Bánki Ákos munkája. Az előadásban A. Tóth Sándor Gálffi László Jászai Mari- és Kossuth-díjas, érdemes művész hangján szólal meg. Az előadás látványtervezője és rendező-koreográfusa a Liszt Ferenc-, Harangozó Gyula- és Kossuth-díjas érdemes művész Ladányi Andrea, a Kabóca Bábszínház művészeti tanácsadója. 
A Táncoló festmények – A. Tóth Sándor bemutatója 2024. június 22-én, 19 órakor lesz a Kabóca Bábszínházban. Az előadás 22 órától ismét látható lesz.
Az előadások a Múzeumok Éjszakájára váltott karszalaggal látogathatóak, viszont a limitált helyek miatt előzetes regisztráció szükséges az alábbi honlapon, a megváltott jegy sorszámát kuponkódként használva:

Várunk mindenkit sok szeretettel a Kabóca Bábszínházban, a Múzeumok Éjszakáján megrendezésre kerülő programokon, 2024. június 22-én 17 órától éjfélig, a Deák Ferenc utca 13. szám alatt!

JEGYINFÓ:

A Múzéj kombinált teljes árú jegyek 3000 forintba, míg a kedvezményes jegyek 6 és 18 év közöttiek számára 1500 forintba kerülnek. Azok a veszprémi lakosok, akik Veszprém Kártyával váltanak jegyet, 20% kedvezményre jogosultak. Az online jegyvásárlás során a Veszprém Kártya sorszámát a kuponkód mezőbe írva érvényesíthető a kedvezmény. A kombinált jeggyel rendelkezők az esemény alatt díjmentesen utazhatnak a V-Busz járatain.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!