Színház a legkisebbeknek

Megtartottuk legújabb babaszínházi előadásunk, a Dödölle olvasópróbáját!

A baba-, vagy más néven apró- vagy csecsemőszínház a legkisebbek színháza. A babák mondókákon, gyermekdalokon és kiszámolókon keresztül számukra is ismerős, hétköznapi miniszituációkkal találkozhatnak. Ezekben a korosztályspecifikus előadásokban kiemelt szerephez jutnak a színek és a formák, a ritmus és a zene. A kicsiket csupa egyszerre ismerős és izgalmas inger veszi körbe, az egyszerű színházi formák keverednek a felhőtlen játék és a felfedezés örömével. 

Az étel nem játék! Vagy mégis? Egy biztos: Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az előadás rendező-dramaturgja a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. Zeneszerzője Rab Viki, akinek a nevével hamarosan ismét találkozhatnak a Kabóca Bábszínház nézői a Piroska és a farkas című készülő előadásunk kapcsán. Az előadás vizuális világáért Sz. Nagy Mária látványtervező felel. A produkcióban a Kabóca Bábszínház két bábművészét, Gidófalvi Imolát és Sebestény Jakabot láthatják a nézők. 

Az előadás időtartama 20 perc, amit 20 perc játék követ az előadásban szereplő tárgyak bevonásával.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!