Villáminterjú - Bartal Kiss Rita

2024. május 11-én tartjuk legújabb előadásunk, a Piroska és a Farkas bemutatóját. Ebből az apropóból villáminterjút készítettünk Bartal Kiss Ritával, az előadás rendezőjével.

Az előadás műfaji megnevezése operilla. Ez mit jelent pontosan?  

Szójáték az opera kifejezéssel, jelentése könnyed operácska. Olyan zenés műfaj, ami gyerekeknek szól. Az egész mű egy zenés játék: a zene nem csak betét, ami megsegíti az előadást, hanem központi elem. Játszunk az operával, a mesével, a műfajokkal.

Miért ezt a formát választottad az előadáshoz? 

A Piroska és a Farkas sokszor került már színpadra. Azt az absztrakciót, amire a báb képes, jól be lehet mutatni ezen a történeten keresztül. Rofusz Kinga szürreális, furcsa vizualitása és Rab Viki elrajzolt zenéi jót fognak tenni ennek a mesének. A történet eredeti vonalvezetését megtartottuk, de a szöveggel frissítettük is. Szabó Attila egy librettót írt, amit most már próbálunk. Izgalmas lesz, szeretjük csinálni.

Ki a kedvenc karaktered? 

Nehéz választani, de ha mégis mondanom kell valakit, akkor a három színészt mondom, aki az előadást játssza. Ők közvetítik a mesét a gyerekeknek. Van egy narrációs kerete az előadásnak, ami megerősíti az egyes történetbeli szituációkat. A három színész (Benkő Zsuzsanna, Markó-Valentyik Anna és Matola Norbert) nagyon jól kiegészíti egymást, izgalmas velük dolgozni.

Bemutató: 2024. május 11. 10:00 és 16:00
Deák Ferenc utca 13.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!